logo
Automotive Consultancy
 
 

Storingen

Vaak hebben vorige eigenaars of monteurs bestaande problemen willen oplossen door allerlei 'bypasses' te leggen. Helaas geeft dit meestal slechts een tijdelijk resultaat. Op de lange duur zullen de storingen terugkeren omdat de daadwerkelijke oorzaak van het probleem niet is aangepakt. Soms wordt het storingsbeeld zelfs erger.

Ook bouwen vorige eigenaren extra opties en accessoires in hun auto's. Denk aan extra meters, een alarm, parkeersensors en centrale deurvergrendeling met afstandsbediening. Als dit niet deugdelijk gebeurt, is het wachten op problemen. Vaak worden goedkope ‘knijpblokjes’ gebruikt, wat voor een tijdelijke installatie prima is. Op de lange duur zijn dit bekende storingsbronnen. Ten slotte wordt er vaak te licht gedacht over een goede massaverbinding. Dit is net zo belangrijk als de plusverbinding! Zelfs af fabriek zijn bekende gevallen van slechte massaverbindingen. Dit kan leiden tot de meest vreemde storingen, op de meest onverwachte plekken in een voertuig.

De enige echte oplossing voor allerlei storingen als gevolg van deze extra’s is alles terugbrengen naar originele staat met behulp van het elektrotechnisch schema van uw voertuig. Zondermeer alles los trekken zal gegarandeerd voor meer ellende zorgen, dus oplettendheid is geboden. Daarna kan eventueel gekozen worden om de extra’s te monteren volgens de geldende richtlijnen voor een duurzame en storingsvrije werking.

Gebroken solderingen

Behalve de genoemde oorzaken zijn stekkers en relais’ ook veelvuldig een bron van onregelmatige storingen. Thuurbo.nl reviseert relais’ en herstelt de oorspronkelijke werking van verbindingen. Op de foto ziet u één van de vele mogelijke defecten in een relais. De grote solderingen in het midden zijn gebroken.


thuurbo.nl
Gronsvelderweg 25
6247 ER te Gronsveld (gem.Eijsden/Margraten)
Verstuur e-mail
© 2012 thuurbo.nl

kerstboom
Een bron van storingen: corrosie in de zekering- of relaiskast. Thuurbo.nl reviseert de contacten zodat ze weer als nieuw zijn.

 

 

 

 

STC controller
Dit was een defect knipperlichtrelais. Aan de hand van het stroomschema is de werking hersteld naar origineel.

 

 

 

 

Pompstekkers
Hier ziet u een compleet gereviseerd relais. Alle solderingen en contacten zijn weer in oorspronkelijke staat hersteld..