logo
Automotive Consultancy
 
 

Binnenwerken

Soms haperen bestaande opties in een auto. Vaak is dat te wijten aan veroudering en vervuiling. De duurzame oplossing is het reinigen van contacten en voorzien van nieuwe bedrading.

Slotschakelaar CV

Op de foto ziet u een slotschakelaar van een centraal vergrendelingsysteem. Duidelijk is dat de isolatie van de bedrading is vergaan en de contactbanen sterk vervuild zijn. Na een grondige reiniging wordt de schakelaar van nieuwe bekabeling voorzien en zal deze weer jaren probleemloos functioneren.

Mechanisme elektrisch bedienbaar raam

Ook gaan elektrisch bediende ramen na verloop van tijd moeizaam. Een bekend middeltje is het spuiten van siliconenspray in de raamrubbers. Dit verhelpt echter maar een klein gedeelte van het probleem. Meestal zijn de motoren zwakker geworden door verzeept vet en stof van de koolborstels. Reinigen van alle draaiende gedeeltes en opnieuw invetten met de juiste middelen verhelpt het probleem en laat de ramen weer als nieuw openen en sluiten.

Boordcomputer kabel

Het inbouwen van accessoires betekent meestal een vraag naar extra bekabeling. Soms is een auto voorbedraad, maar meestal zult u zelf aan de slag moeten met stukken kabels en/of passende stekkers. De dealer kan een oplossing bieden, maar rekent voor dit soort zeldzaam gevraagde onderdelen vaak een stevige prijs. Getoond is een boordcomputer met keuzeschakelaar. De kabel kost bij de dealer circa 80 euro. De hier passend gemaakte kabel kostte slechts een paar euro.

Gereviseerde printplaat Volvo 242 GT

Op de foto ziet u het binnenwerk van de dashboardmeters van een Volvo 242 GT. In het verleden zijn er werkzaamheden aan uitgevoerd. Aan de brandplekken te zien is dat geen deugdelijke oplossing geweest. De printplaat is geheel schoongemaakt en de verbindingen zijn hersteld. Perfect voor de restauratie van deze klassieker.


thuurbo.nl
Gronsvelderweg 25
6247 ER te Gronsveld (gem. Eijsden/Margraten)
Verstuur e-mail
© 2012 thuurbo.nl

kerstboom
Dit is geen ongewone situatie als er regelmatig werkzaamheden zijn uitgevoerd. Geen nood, volledig herstel is mogelijk.

 

 

 

 

 

STC controller
Dit is ronduit prutswerk. Gelukkig is dit eenvoudig te herstellen.

 

 

 

 

 

Pompstekkers
Deze elektromotor deed zo goed als niets meer, dankzij vervuiling en slijtage. Inmiddels volledig gangbaar en schoon voor een fractie van de nieuwprijs.